2008. március 13., csütörtök

First day ... vagyis birthday :-)
Hát itt vagyok. Tervezgettem ezer éve, a szándék megvolt, csak valahogy a megvalósulás ment olyan nehezen... Kellett hozzá némi kis padlófogás, krónikus motiválatlanság, testi-lelki betegség, aztán meg az a mondat, C.G. Jungtól, hogy "csak akkor van esélyünk rá, hogy kikapaszkodjunk a veremből, ha beleestünk". A helyzet szerencsére nem annyira gáz, mint ahogy tűnik, lényeg, hogy beléptem a bloggerek népes táborába... Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nehézségeket nagyban fokozta, hogy nem bírtam (-tunk) nevet adni a "gyereknek". Abszolút nem könnyű feladat kitalálni valami frappáns, rövid, netán szellemes címet, amely nem éppen utolsó sorban illik viselőjéhez, és pláne kifejezi azt, amiről elmélkedni kíván gazdája... Szóval, gondolkodtunk ezerrel a barátokkal (és Hilltop-ék Irsai Olivérjével :-) ) együtt, de hát ha muszáj, akkor naná, hogy semmi épkézláb ötlet nem jut az ember eszébe. Az ominózus Irsai Olivéres estén kedvenc szomszédommal (aki igazából mostanság különböző új szomszédoknak adja ki a kérót) Eszterrel ötleteltünk, amikor is megszületett a név. Stílszerűen az épp telefonon bejelentkező NB-nek köszönhetően, aki gyakorlatilag egy másodperccel azután, hogy röviden felvázoltam, mivel is foglalatoskodunk, azonnal rávágta azt, hogy "kibogozhatatlan"-innen pedig már csak egy ugrás volt a végeredmény... az alcím pedig régóta biztos volt. Mert szeretem azt a mondatot. Vagy inkább a benne rejlő lényeget. De erről majd később, folyamatosan, mindig... Lényeg, hogy NB a blog hivatalos keresztapja (ezúton is köszi), Eszter pedig a kiváló asszisztencia (és a bor) miatt természetesen tiszteletbeli keresztmama :-)))
A kezdeti nehézségek persze biztosan kitartanak egy darabig, úgyhogy nézzétek el nekem, sőt, minden bizonnyal az arculat sem a végleges, de asszem kezdetnek elmegy... aztán majd menet közben csinosítgatom :-)
És várom a véleményeket, észrevételeket meg minden...
Még csak egy (-két) mondat a történelmi hűség kedvéért. Ma kissé felhúzták az agyam egy totális semmiséggel. Igazából egy elég rosszindulatú beszólás volt, de nem szabadott volna komolyan vennem. A bosszankodás csak szívja az ember energiáit. Nem szabad teret adni neki, mert önző módon képes bezabálni mindent, ami útjába kerül... Rá kell jönnöm minden egyes alkalommal, hogy tényleg-tényleg értékelni kell a jó pillanatokat. Most például nagyon szép fényeket adnak a gyertyák a nappalimban, jó zene szól, és írás közben finom italt kortyolgatok... Kell ennél több? Végülis ezek itt életünk napjai.. Igaz, BB? :-)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kifejezetten örülök az ismeretlenből, hogy blogot indítottál. Azaz 1. neked ismeretlen, vagy legalább is új 2. én azért ha minimálisan is de "képben" vagyok, ki is valójában ezen írások tulajdonosa: ))

nik írta...

Köszönöm, köszönöm kedves Névtelen-ismeretlen :-)
Örülök, hogy olvasol, és kíváncsian várom a kommenteket, véleményt, ötletet, mindent :-))

Névtelen írta...

nincs más dolgod mint írni, írni ..: ))