2009. január 23., péntek

Uuuuuups


"290-re gyengült a forint az euróval szemben pénteken délben. Ezzel történelmi mélypontjára érkezett a magyar pénz.
A budapesti bankközi piacon 290 forintos értéken is született üzlet az euróra. Az árfolyam azóta erről a szintről már kissé visszacsökkent - közölte a hirado.hu.
Banki szakértők szerint 287-re is visszamehet a forint az euróval szemben, de nem zárható ki a 293-ra való emelkedés sem.
Ez esetben valóban "jó" úton haladna a forint a soha nem látott 300 felé. "

"A forint a dollárral szemben még jobban szenved, több napja gyengül a hazai valuta, 226 forintot ér most a dollár a bankközi piacon. A hazai devizahitel-törlesztőket leginkább érdeklő árfolyam svájci frank a déli 193-194 forintos szintet is áttörve már 195 forint fölött jár."

"Az adók és a járulékok azonnali csökkentésére van szükség, mondja Heim Péter, az AEGON vezető stratégája. Szerinte a kormány nem teszi meg ezeket a lépéseket, mert azt hiszi, az IMF-pénz megoldotta a problémákat,és a nehezén túl vagyunk, pedig a neheze csak most jön - fogalmazott elemzésében a szakember. Szerinte egy történelmi pillanat volt tavaly Magyarországon, amikor el lehetett volna azon gondolkozni, hogy komolyan hozzányúlunk a gazdaság alapvető szerkezeti problémáihoz, de a kormány ehelyett látszatintézkedésekkel foglalatoskodott."


Mikor tűnik fel itt már az illetékesek közül valakinek, hogy qrva nagy gáz van?! Majd amikor már végérvényesen, totálisan, visszavonhatatlanul tönkrementünk? Vagy egyedül csak engem érint szarul a svájci frank árfolyama?!

6 megjegyzés:

...:::szpd:::... írta...

Engem is érint, szívok is rendesen. Azért van remény...
http://index.hu/gazdasag/vilag/svfran090122/

Névtelen írta...

nagy gáz lesz ez nem kérdés. korábban állítottam , hogy már a 2009-es választásokat se fogja megérni a jelenleg regnáló duó, de ahogy látom amásikak sem szeretnénének szarba ülni. Így aztán marad 2010, ahol az lesz a kérdés, ki nem akar nyerni ma, játék és államadósság 10 évre. vezényel a plebs.

nik írta...

Nemcsakhogy vezényel a plebs, hanem "baromságaikat elszenvedi a plebs".

És Szpd, igen, a "remény hal meg utoljára", mással már nem lehet vigasztalódni.

viri írta...

szerintem mi vagyunk kis hazánkban az egyetlen család, aki örül, hogy megy fel az euró :(

gégé írta...

valakinek azért utolónak is kell leni, nem ? miért más legyen az, ha kis hazánk is meg tudja oldani ezt a problémát???

nik írta...

Virágocskám, ki kell, hogy ábrándítsalak, ugyanis amint elkezditek építeni álmaitok kis házikóját, csatlakoztok ehhez a klikkhez, akik nézegetik az árfolyamot rendesen. És most a másik oldalról. Hacsak nem a forintban történő eladósodást választjátok majd :-)