2009. január 5., hétfő

No smoking


Őszintén szólva baromira sajnálom, hogy a gazdasági válság kiütötte a nyeregből a parlamentben a kávézókban, éttermekben történő füstölgés betiltásáról szóló szavazást.
Semmi bajom a dohányosokkal, mindenki mérgezze magát úgy, ahogy akarja, de azt marhára utálom, hogy beülök egy kávéra valahova, és olyan büdös leszek, mint... mittudomén egy komplett dohánygyár. Nem beszélve arról, hogy esetenként szó szerint kimarja az ember szemét a füst, az meg már csak hab a tortán, hogy állandóan mosni kell a télikabátomat, mert nem bírom elviselni, amikor három kilométerről bűzlök a cigiszagtól.
Érdekes egyébként, hogy dohányos barátaim éppen ennyire dühöngenek, egyikük múltkor a nyitott ablakban töltötte az este felét, ugyanis neki is kifolyt a szeme a füsttől. Mi meg megfagytunk, de ez mellékes.

Szóval, ez itt nem valami kampányduma akar lenni a dohányzás ellen, még csak azt sem gondolnám, hogy a dohányosoknak kint kellene dekkolni a mínusz húsz fokban az éttermek előtt (elvégre nekik is joguk van a normális körülmények közötti cigizéshez)de egész egyszerűen nem bírom felfogni, miért nem lehet beszerezni oltári nagy teljesítményű elszívókat, vagy valamilyen szerkentyűt, biztosan kitalált már valaki valami okosat..., hogy végre kulturáltan lehessen együtt lenni füstölgőknek, nem füstölgőknek.

P.S.: megvolt az év első kosármeccse. Az első félidőt nyertük, akkor nagyon jól ment a játék, a másodikban kikaptunk. És ma nehezen viseltem a vereséget...

6 megjegyzés:

...:::szpd:::... írta...

Az erősebb elszívó tényleg jó megoldás lehetne, plusz egy abszolút nem dohányzó (értsd: ajtóval elzárt, nem csak egy másik helyiség) terem is, ahova be tudnának ülni azok, akiket nagyon zavar a füst. Ami a kinti dohányzást illeti, nekem azzal sem lenne bajom, ha Európa civilizáltab feléhez hasonlóan a szórakozóhelyek előtt fűtenék a járdát meg lennének óriási hősugárzók, hogy ne kelljen már három pulcsit meg egy télikabátot magamra erősztakolni, ha rágyújtanék egy cigire. Ez jó volna azoknak is, akik esetleg télen szeretnének kiülni a teraszra kávézni (mert ugyebár miért is ne lehetne ilyet nálunk is).

Névtelen írta...

szintén bassza az idegeimet a cigifüst, szerencsére már rosszul is vagyok tőle, így tényleg csak annyit kérnék, hogy ne kelljen minden nap ruhát meg hajat mosnom.

nik írta...

Szpd, jobb helyeken ugye, mondjuk, mint Balatonfüred, lehet télen is teraszon kávézni, vannak takarók, fűtőtestek meg minden. Az isteni kávé balatoni panorámával meg csupán bónusz.
No, de Veszprémben ugye szabályozva vagyon, hogy november elsejével be kell szedni minden terasz elemet, mert az rontja a városképet. Nyilván novemberig nem rontotta. De biztos én vagyok a hülye.

És ugye a dolog azért is probléma, mert rendszerint egy társaságban van cigis meg nem cigis is... Mégsem bulizhat az ember a barátival két külön helyiségben...

nik írta...

Ruha-meg hajmosás kérdésben is egyetértünk, kurvára utáltam pl szombaton, hogy az intersparos kávézás után bűzölögtem a Rozsnyói koncerten...

azt meg valószínűleg a szomszéd utálja, amikor a szombati buliból hazaérvén képes vagyok hajnali négykor beizzítani a mosógépet...

Névtelen írta...

ha a szomszédom lennél hajnali négyes mosógéppel elbeszélgetnék veled.... :)

nik írta...

jó, de ezeken kívül tökjófej szomszéd vagyok :-)
Mindig van finom tea, finom bor,jó zene :-)