2009. január 20., kedd

Utózönge

Egész nap vissza- visszakanyarodott a beszélgetés a tegnapi Presser koncerthez, és bizony némiképp ellentmondásos nyilatkozatok születtek a témában. Volt, aki hozzám hansonlóan nagyon jól érezte magát, aztán valaki hiányolta a két órás koncertről a kedvenc dalait (ezzel az a baj, hogy Presserünk ugye több száz nótát komponált, tehát tuti, h kimaradnak egyes kedvencek), aztán más a dalok szövegeit kritizálta, meg, hogy túl mélabúsak, másvalaki meg egyenesen felháborodott: hogy lehet erre a pasasra azt mondani, hogy zseniális, merthogy akkor mit mondunk Mozartra meg Bachra?
Jah, és a többség nehezményezte, hogy baromira kényelmetelek voltak a székek az Arénában, illetve, h f'sz volt a közönség- ez utóbbiakkal tökéletesen egyetértek. Nekem is kitört a derekam már a legelején, ráadásul utálom az ülős koncerteket (na jó, kivéve Bach és Mozart), és tényleg béna közönség volt, alig mertek énekelni, miközben én például lehetőségeimhez mérten végig énekeltem, táncoltam, illetve fütyültem.

Hát, biztos vannak mindenkinek részigazságai, csak azt nem értem, ha valaki eleve előítéletekkel viseltetik bizonyos előadó vagy annak a dalai iránt, az mégis mi a fenének megy el a koncertjére. A Mozartos megjegyzéshez inkább nem is fűznék semmit... aúgy pedig mindenképpen pozitívnak ítélem meg ezt a dolgot: mert úgy tűnik, a koncert senkit nem hagyott hidegen, vagy inkább langyosan, és ez jó. A közönynél ugyanis nincsen szarabb.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

gondolom sok ingyenjegyesnek nem jött be a műsor.. Fel kell emeleni 10 ezer hufra belépőt, aztán csak az megy el akit tényleg érdekel és megbecsüli a jegy árát.

Áldanám a napot amikor kultúrát is magamba szívhatnék. már..

nik írta...

Biztosan ilyen is volt, de szerintem a nagy többség azért volt ott, mert ott akart lenni.
Az érdeklődés a jegyekre ezerszeres volt, mellesleg jöttek olvasók Szombathelyről, meg Zalaegerszegről, Fehérvárról, mindenhonnan... Nem gondolom, hogy csakis az ingyenjegy miatt bumlizna el valaki Veszprémbe.

De egyébként igen, az ingyenességnek mindig megvan a veszélye.

...még sok vizsgád van, vagy azért lassan eljön már a nap, amikor kultúrát szívhatsz magadba?

Névtelen írta...

szombatig befejezem, aztán kitalálok vmit, hogy újra ember legyek.

Névtelen írta...

amúgy mennyibe került jegy? nézem PLT szervezés volt..

gégé írta...

semennyibe nem került a jegy, kedves névtelensarok, egyszerűen csak előfizetőnek kellett hozzá lenni, vagy.....egyébként sokkal többen ott szerettek volna lenni