2008. április 22., kedd

Konyhában


Szeretek főzni. Alkotás, kreativitás.Sőt, szerintem kiválóan megmutatkozik az ember egyénisége is a konyhában. Az, hogy betűről-betűre követi a szakácskönyv utasításait, vagy épp az ellenkezője. Kiindul valamiből, aztán valami egészen más lesz belőle. Hogy mennyire bátor. Mennyire bevállalós. Kísérletező. Kíváncsi. Ínyenc.Akár vakmerő. Vagy éppen földhözragadt. Én az az improvizálós fajta vagyok. Egy kicsit ez, egy kicsit meg az... persze kereteken belül. Hogy a harmónia megmaradon. Nem bírva a szigorúan meghatározott kötöttségeket,utasításokat, kötelezőségeket, muszájokat.Tisztára, mint az életben.Csak lazán, bátran, kíváncsian,optimistán...

Egyébként is azt gondolom, nagyon fontos személyiségjegy, ki, hogyan tud enni. Mit eszik. Tud-e egyáltalán enni. Habzsol, rohan, egészben nyeli a falatokat, ragaszkodik a megszokott ételeihez, vagy éppen kíváncsian belekóstol mindenbe,élvezi az ízeket, egyesével minden falatot,a színeket, az illatokat, a pillanatot, a bort hozzá. Meg a desszertet. Anélkül ugyanis nem teljes a kép. Nincs vége, befejezés.
Szóval, az evés szerintem igencsak fontos kérdés.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

fontos kérdés. bizony. enni, inni, szeretkezni. bölcs barátom szerint még fingani is. De ennél is fontosabb, hogy Fabregas jelenlétével emeli az örök második kolagyár reklámfilmjét, az apahiányos és egyben kurvázós CRronaldo új szerződést köt a a Machesterrel, végül a hal a tortán: T.Henry utolsó évében az Ágyusoknál meccsenként 1,1md hufot vitt haza. És rájövünk, bizony milyen dög unalmas lenne ha nem lennének napilapok, melyeket olvasnánk egy kolatesztért.

-DDDDD

nik írta...

....és milyen szar lenne, ha az ember nem kapna visszajelzéseket, hogy van olvasó, aki olvassa, amit ír... :-)))

Névtelen írta...

az olvasó leginkább egy kis képet hiányol a sajtóból,amit jópár éve rendszeresen láthatott. a mosolygós kislányt egy fa előteréből. pozitív asszociációk, hasonlóságok egy személyhez kötve.: ))

nik írta...

...a kép áldozatul esett az új tipográfiának :-((
A mosolygás maradt, a kislány meg (egy kicsit) nagyobb lett... :-))

Névtelen írta...

fájó rész ez kicsiny lelkemnek a gonosz tipográfia miatt..

őőő. nagyobb?: ))

nik írta...

... pontosítva a "nagyobb"-at: idősebb, érettebb, tapasztaltabb... :-)) (basszus, nem vagyok a szavak embere, vagy mi.. :-) )

Névtelen írta...

Ezt azért ne meséld el főnökeidnek-PP