2010. augusztus 24., kedd

Plasztik szerelem (avagy Lars and the real girl)



"Vendégem van."- kezdi a fiú. A félénk, fura, antiszociális Lars, akitől gyakorlatilag már az is nagy csoda, hogy egyáltalán beszél. Az, hogy a vendég egy lány, pedig minden képzeletet felülmúl. Legalábbis a szomszédban lakó testvér és annak (elképesztően édes) felesége így éli meg a fent elhangzott mondatot, a kert végi kisházban lakó Lars ugyanis gyakorlatilag bármiféle kommunikációra képtelen bárkivel. A helyzet éppen ezért meglepő, ám a szerető családtagok kitörő és őszinte lelkesedéssel fogadják a hírt. Vagyis a lányt. Biancát, "aki nem nagyon beszéli a nyelvünket", ja és még valami: kerekesszékben ül. Bianca egyébként misszionárius. Pontosabban csak volt. Apácáknál nevelkedett, de most tanulmányi szabin van, hogy megtapasztalja a világi életet.

Nem mellesleg: Bianca egy, az internetről rendelt guminő. (Nemcsak egy sima guminő, hanem egy olyan, akinek minden paraméterét ki lehetett választani)
Oké: elsőre tényleg durva, ha az ember tesója a szerelmeként egy gumibabát visz a családi vacsorára. Na, de mégis ki tilthatja meg azt, hogy a szerelem bármilyen alakot öltsön?!

És Bianca tényleg nem csak egy egyszerű guminő. Bianca megváltoztatja Lars, s a körülötte lévő közösség egész életét. Mert a helyi háziorvos-pszichológus tanácsára a testvér és felesége úgy döntenek, hogy Lars érdekében belemennek Lars játékába, a képzelt valódi világába. Csakúgy, mint az egész kisváros minden lakója. Így aztán Bianca helyet kap az iskolatanácsban, modellkedik a helyi butikban, Biancának programokat szerveznek, Biancával egyszerűen számolva van. És persze Biancát mindenki imádja.
A szerelem folydogál a maga szokásos medrében- idill, boldogság, néha kis veszekedés, mígnem színre nem lép egy "igazi" lány az irodából, s aztán felmerül a kérdés: mi lesz Biancával. És mi lesz Lars-szal. ..

Naná, hogy nem mondom el. Meg kell nézni. Kicsit őrült, de vicces, tanulságos, és mindenképpen roppantul szerethető független amerikai film. Mindösszesen 307 forint a teszkóban. BB talált rá. Egy kincs :-)

Nincsenek megjegyzések: