2010. április 9., péntek

Óh, mondd, te kit...?


Szóval, még mielőtt életbe lépne a kampánycsend, elmondom az ezzel kapcsolatos véleményemet vagy inkább tapasztalatomat.
Érdekes, (igazából dehogy érdekes,cseppet sem meglepő), hogy a tágabb környezetemben alig van ember, aki tudná, kire szavaz, vagy egyáltalán, hogy elmegy-e szavazni. Nem azért mert lusták, nemtörődömök, netán lesz'rják az egészet, csupán a valós opciók hiánya, ugye, nem kell ezt bemutatni.

Így vagyok ezzel magam is. Miután gyerek korom óta sportolok, nekünk az edzésen hamar megtanították, mi az a sportszerűség. Hogy nem valaki ELLEN, hanem valakiÉRT drukkolunk. Normális demokráciában így kellene működni a szavazásnak is. Hogy legyen valaki, aki valós alternatíva, akiben (akinek) hisz a választópolgár, akinek az elvei (elvei?!) meggyőzödése mellett kiáll, amivel ha csak részben is,de azonosulni tud.
Ezzel szemben ma választhatunk a rossz, a rosszabb és a mégrosszabb közül. Ehhez pedig nekem nincs kedvem. A demokráciában persze benne van az is, hogy nem mondok véleményt, pedig én szeretnék véleményt mondani!! Már régóta mondogatom, hogy miért nincs egy olyan rubrika is a szavazólapon, hogy " köszönöm, de ezek közül egyik sem". Mert ezzel lenne teljes a kép, ezzel lenne reprezentálva mindenki ebben a demokráciának hívott rendszerben. (megjegyzem, ha lenne ilyen rubrika, asszem joggal félhetnének a pártok jelenleg).
Persze, azért mégiscsak van egy alternatíva, ha az ember mindenképpen el akarja mondani a véleményét, mint ahogy internetes mozgalmak is indultak az érvénytelen szavazatok mellett. Igaz, a végeredményt ez nem befolyásolja, de a választópolgár lelkiismerete legalább tiszta: megcselekedte, amit megkövetelt a haza.

4 megjegyzés:

szpd írta...

eddig is mindig mentem, most is megyek szavazni. egyébként igazad van.

Névtelen írta...

Ez azért nagyon érdekes lesz holnap. Kíváncsi vagyok mennyire vagyunk megosztottak, hogy a közvélemény kutató bullshitelők mennyire voltak toppon, illetve a nép mennyire hazudott nekik.

Biztosan mindenkinek van egy "eredménye" amiért drukkol, amit magára nézve jónak tartana. Szerintem akinek ilyen nincs, az nem mond igazat.

És hát, hogy drukkolnánk vasárnap este, ha még annyit sem tettünk, hogy elmentünk felvésni egy X-et?

"I play the game, but to my real shame, you've left me to dream all alone"
Freddie "The great pretender"

Akkor tettessük, hogy működő demokráciánk van :-)
(ezt dalt belinkelhetnéd, Nikikém :-)) BB.

straubbazsi írta...

Amitől érdekes (lehet ez), hogy tényleg nagyon sokan azért mentünk el szavazni, hogy valami ellen szavazzunk. Mulatságosnak tartottam, mikor Orbán a "diadalív" alatt arról beszélt, hogy micsoda nagyszerű helytállás volt ez a demokrácia próbatételével szemben... miközben messziről világos, hogy a jobbik nélkül megközelítőleg ennyi ember nem tette volna ki a lábát az esős időben... hát még 7órát várakozni.

névtelenasarokról írta...

http://cerka.blog.hu/