2008. június 3., kedd

Színház, Vágta, Kundera, pálinka...


Először is: Hegyi Viki ma komolyan megfenyegetett, hogy az utóbbi idők egymondatos helyzetjelentései után jó lenne, ha végre hosszabban megnyilvánulnék :-)))
Úgyhogy íme megkísérelem, pedig kissé álmos vagyok. Egyrészt mindjárt hajnali fél három, másrészt este iszonyatosan elfáradtam a kosár edzésen, ugyanis a terem konkrétan szauna hőmérsékletű és páratartalmú volt, na és itt rohangásztunk vagy másfél órát, ráadásul az agyamat is k..ra felhúztam... de ezt hagyjuk is, kár szót vesztegetni rá, pláne, hogy már kifortyogtam magam.

Szóóóval, a hétvége mozgalmasra sikeredett: csütörtökön színház, jó kis darab (Szerelem, ó!) Hegyi Barbarával, Lukács Sándorral és Tahi Tóth Lászlóval. Jó színészek, kellemes, vicces darab, bár az tény, hogy elég lett volna egy felvonás, mert így kicsit túl volt ragozva.De azért így is bőven az élvezhető kategóriában van.

A péntekhez a fantasztikus aromaterápiás (bodza+akác) illatú bicajozásomon kívül a Lét elviselhetetlen könnyűsége című Kundera-regény filmváltozatának német nyelvű mozizása említhető érdemben, a film mondhatom zseniális. Ritkán készül jó regényből jó film is (lásd Marquez Szerelem a kolera idején című művét, ami annnnnyira gáz filmen, hogy csak na...), de ez az. Daniel Day -Lewis, Juliette Binoche, nagyot alakítottak, főleg Juliette, de hát a francia színészekkel, filmekkel lehet, hogy némiképp kicsit elfodult vagyok.

Szombaton aztán főváros,ama ritka érzéssel fűszerezve, hogy nem kell dolgoznom hétvégén, ergó beleszakadt a nyakamba az a fene nagy szabadság,szóval Nemzeti Vágta BB-vel, meg iiiiisteni kávé a Gloria Jeans-ben, séta, duma, baromi meleg, kicsi alvás a szőnyegen, aztán hazafele Ikea, leginkább csak a kaja, meg a lődörgés miatt, de jó volt, megint. Csak úgy, mint az utána következő füredi buli, akkor is, ha meleg volt a pálinka, és marhára nem hatott ránk semmi azon az este... Amúgy, a meleg pálinkára visszatérve: hozzáértő kollégák körében történt kérdezősködés eredményeképp kiderült, tényleg szobahőmérsékleten kell inni hivatalosan, de aztán jónéhányan megegyeztünk abban, hogy lesz..rjuk, hogy írja az etikett, ha mi nem bírjuk a meleg pálinkát. Ennyit erről.

Vasárnap meg pihi, relax, jégeső, szokásos vasárnapi mozizás a csajokkat, What happens in Vegas, jó volt, vicces, röhögős, utána meg kávé, keksz, dumaparty, lelkifröccs...Kellett mindenkinek.

És most, hogy így ezt leírom, és visszapörgettem, rájöttem, hogy nagyon mozgalmas, és igazán-igazán nagyon jó kis hétvégém volt. Soha rosszabbat :-))

Most meg épp szól jó öreg Prince-től az egyik örök kedvenc, a Purple Rain, úgyhogy asszem ez tökéletes lesz elalvós végszónak :-)))

Nincsenek megjegyzések: