2010. december 22., szerda

Szájkosár (avagy sajtószemle- amíg még lehet)

"Aki ezentúl illetlenül, mondhatnánk bírálóan számol be a kétharmados (többséggel bíró) Fidesz politikájáról, azt pénzbírság vagy annál is rosszabb dolog fenyegeti. Az Európai Parlamentben joggal fogalmazódnak meg kételyek arról, vajon egy ilyen módon kormányzott országnak helye van-e egyáltalán az EU-ban, nemhogy a következő hat hónapban ő diktáljon ott."
(Frankfurter Rundschau)

"Orbán januárban át akarja venni az EU soros elnökségét - és a 2010-es esztendőt durva valótlansággal fejezte be. Európában sehol másutt nem ennyire sajtóellenesek a törvények, mint Magyarországon... Orbán úr Magyarországa többé nem szabad ország a média számára"
(Handelsblatt)

"Az európai elnökség félévének előestéjén igen a szájkosár törvényre. Az újságok Magyarországon a kormány alá vetve. Tiltakozás Budapesten, zavarban az EU"
(Corriere della Sera)

"Rendszerünk alapja a közvélemény, legfontosabb feladatunk ennek a jognak a megőrzése. Ha rajtam múlna a döntés, hogy jobb-e egy kormány informatív sajtó nélkül, mint sajtó kormány nélkül, nem haboznék a második mellett szavazni".
(Thomas Jefferson, a Függetlenségi Nyilatkozat egyik szerzője)

"Orbán Viktor a szabadságért küzdő demokratikus ellenzék aktivistája volt. Ma kormányfőként elnyomja ezt a szabadságot egy olyan törvénnyel, amely szájkosarat tesz a független sajtóra. "
(Gazeta Wyborcza)

"Angela Merkel német kancellár szerdán óvta Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatban megsértse a jogállamiság elveit. Német EP-képviselők szerint meg kéne vizsgálni, hogy Magyarország érdemes-e az EU soros elnökségére."
(MTI)

"Az Európai Bizottság szóvivője szerint vizsgálják, hogy a magyar médiatörvény összhangban van-e az uniós joggal. "
(MTI)

Hát, itt tartunk...

1 megjegyzés:

gégé írta...

de csak azért mert mindenki engedi...a németek azt is írták, hogy führerstaat, a 30-as évek németországa a mai magyarországon...tényleg ennyi????