2010. június 24., csütörtök

Ide nekem az oroszlánt is!

Simulékony, no meg kellemes társalgó és jól néz ki. Ezek itt a legfőbb erényei az új köztársasági elnök jelöltnek, ha valaki még nem tudta volna.
Szuper.
Ha nekem valaki a legfőbb erényemnek azt tartaná, hogy simulékony vagyok, mentem pofán csapnám, az biztos.
És csalódtam Schmitt Pálban, de nagyon. Régebben, amikor még naiv tinédzser voltam, tökszimpi volt az ürge, mert olyan okos volt, humoros,sok nyelven beszél, nagykövet,olimpiai bajnok meg minden, most meg konkrétan marionett bábuvá lényegült át. Köztudottan rohadtul utálom a politikát, annak minden színét kivétel nélkül, de most fel vagyok háborodva az utóbbi napok történései miatt. Hogy még csak a látszatra sem adnak, mely szerint NEM pártpolitikust választanak meg államfőnek, akinek mégiscsak a törvényesség őre lenne az egyik fő szerepe. Sólyomra lehet persze sok mindent mondani, de az biztos: nem lehetett zsinórokon rángatni és hülyének nézni, a maga és mindenki nevében kikérte magának Gyurcsányt meg a hazudozását is, és még a napokban is frankón visszadobott két törvényt, amelyet ő nem talált az alkotmánnyal kompatibilisnek. Na, erre most aztán nem kell számítani, mert a Schmitt már megmondta, hogy ő aztán nem lesz a törvényalkotás gátja. Hogy mér'jó neki ez?! Hogy miért jó ez egy kormánypártnak, hogy semmi, de semmi kontrollt nem hagy magának?! (ha már önkontrollja úgysincs...)

AZTÁN még
itt van az új médiatörvény, amelyet a nemzetközi újságíró és egyéb szervezetek aggasztónak tekintenek a sajtószabadságra nézve, sőt, szerintük egyenesen a kommunista uralmat idézi.Hurrá. Azzal bezzeg kurvára nem foglalkoznak, hogy 208 forint a svájci frank.

Asszem itt most amolyan kiéhezett, "ide nekem az oroszlánt is" alapon folyik a politizálás, minden jóérzést, kompromisszumkészséget, a demokrácia látszatának fenntartását nélkülözve.

Csöbörből vödörbe...
Még mindig baromira messze állunk egy normális országtól...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

A szóban forgó úr egyszer azt mondta, hogy "egyszer kell csak eladnod magad, gyermekem, de akkor kérd meg az árát".

Na most, sokan erre bólintanak, hogy "igen, s a mester megkérte"

Valóban?

Kellett még vizet merni a Dunába?
60+8 éve során egy tiszta pillanat sem akadt, amikor azt mondta volna: bár megtisztelő, de itt nem rám van szükség?
-Jobb világot akarok hagyni az unokáimra?
-Mindent elértem már és nem akarom tovább számolni az ezüstöket?
-Hogy nem eladó ez az utolsó pici megmaradt darabja a lelkemnek?

Csalódás.

névtelenasarokról írta...

nem jó fele megyünk, még ha azok is vezetnek akiknek kellene.
de hát a világtörténelemben ritkán van arra példa, hogy teljhatalommal a kézben visszafogná magát az elit.

kellene egy kis kontroll. mondjuk őszre az önkormányzati választásokra a szavazóktól..

névtelenasarokról írta...

gyenge kezű államfő sohasem jó jel..
víziómban már látom a sima 4 évet, meg az azutánit, Schmitt megy, Navra kormányfő, Viktor meg lesz a király Pali helyén. simán benne van.

nik írta...

Igen, kell a kontroll. Ha ezt így folytatják, meg is fogják kapni ősszel.Csak egyszerűen nem gondoltam volna, hogy lehet ennyire butának lenni, s hogy nincs egyetlen józan eszű, aki azt mondaná: "hé, gyerekek, lassítsunk". Mintha nem estek volna már le a lóról egyszer, de qva nagyot.

A víziód pedig jogos, Viktor tutira államfő akar lenni.Vagymittudomén... király vagy ilyesmi...

névtelenasarokról írta...

az a gond, hogy körvonalazódik a jobboldali szocialista párt látképe, ahol a társadalomban először segget kell nyalnod, aztán kell csak megmutatnod mihez is értesz valójában.

nik írta...

Ez nem csak hogy körvonalazódik, hanem így is van. Hidd el.Tudom. Az pedig a kutyát nem érdekli, mihez értesz, pontosabban értesz-e egyáltalán valamihez...

A jó öreg graffiti megint igazat mond: "az élet édes, csak nyalni kell tudni"

gégé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Mielőtt itt Schmittről polemizáltok, nézzétek meg B-mester írását a Napló június 25-i száma, 5. oldalán, amely az új idők, új dalairól szól.
Csak úgy miheztartás képpen...