2010. május 31., hétfő

A város,ahol élünk (avagy Magyarország, Veszprém 2010.)

Hónapok óta nem lehet normálisan közlekedni a városban. Gyakorlatilag nincs olyan utca, amelyik ne lenne feltúrva, vagy legalábbis ne lenne odaállítva minimum egy markológép. Önmagában ezzel nem lehetne baj, mert persze a csöveket ki kell cserélni, DE:
-Őszintén remélem, hogy egy, legalább egyetlen ember létezik széles e világon, aki lát koncepciót az útfelbontások térbeli elhelyezkedésében, mert egyelőre nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy vakond nagyobb tudatossággal túrja fel a kertet, mint ahogy ebben a városban a többmilliárdos építkezés folyik.
-Továbbá kérdezem én: vajon olyan nagyon nehéz lenne táblán jelezni: mi ez egyáltalán, meddig tart, (ergó meddig veszik igénybe a városlakók, turisták, autósok türelmét), illetve ha esetleg jeleznék, hogy a hülye autós (pláne ha nem ismerős) merre legyen szíves kerülni ha el szeretne jutni céljához.
-Illetve: nem lehetne ilyen melókat qvagyorsan végezni, nem szigorúan fél 4-ig? Vajon nem mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön?!

Normális országokban ez így szokás.

Hab a tortán:
Itt van ez az M6-os autópálya ügy, amelyiket sikerült 120 milliárd forintból olyan faszán megépíteni, hogy átadása után cirka 2 hónappal már jól be is szakadt az esőzések miatt. Remélem, nem csak hiú ábránd a részemről, hogy komolyan felelősségre vonják azt, aki ezt a nívós munkát kiadta a kezéből...

8 megjegyzés:

gégé írta...

szerintem Te nagy tévedésben élsz Kisniki, alias Klein, nem, nem szokás tovább dolgozni, és ha nem vetted volna észre, akkor a munka ideje alatt sem dolgozik az ipse, csak nézelődik, hogy tizedszer bontják föl az almádi utat semmi idegesítő nincs ebben, végül is természetes, és az is, hogy utána évekig süllyedni fognak az utak, ezt tedd jól el, mert így lesz, aztán bontják majd tizenegyedszer is, hogy újraaszfaltozzák, dehát jó ez így....

gégé írta...

a qrva életbe... :( a sok amatőrnek

nik írta...

és persze mindezekért még fizetünk is az adóforintjainkból.Hurráhurrá. De végülis nem baj,én nem sajnálom a várostól. Úgyis olyan qvasokat keresek, hogy bőven jut kiszórni az ablakon, hogy mások minősíthetetlen munkavégzését finanszírozzam.
Tökre motiváló.(ez is)
(merthogy amúgy totál tele vagyok motiváló tényezőkkel. Ha valakinek esteleg kell, szívesen adok kölcsön)

gégé írta...

motivációóóóó??? az nekem kell, adjál !!!

nik írta...

adok,persze. Milyen színűt kérsz? Van itthon piros, narancssárga meg pink. Sima és duopack kiszerelésben is.

nik írta...

...vagy még esetleg mélyhűtött. Tudod, csak, hogy meg ne romoljon.

gaál julianna írta...

én annyira megszoktam már, hogy az almádi úton csak egy sáv használható, hogy akkor is abban fogok közlekedni amikor már kész lesz a másik. és.... lehet, hogy már hiányozni fog az építkezés. meg a szeriből való akadálypálya-jellegű kikanyarodás. TÖK UNALMAS LESZ KIKANYARODNI!!! SEMMI KIHÍVÁS NEM LESZ BENNE!!!

nik írta...

attól tartok Julcsi, nem jól fogalmaztál. Nem "amikor kész lesz", hanem "HA" egyáltalán kész lesz.